Župnijske jaslice 2014

Po večerni maši na praznik sv. Simona in Juda Tadeja smo farani soseske sv. Pavla začeli s pripravami na postavitev župnijskih jaslic. Stekel je pogovor, kakšne naj bodo letošnje jaslice: “Naj bodo letos malo drugačne. Mesto Betlehem! Pa šentpavelska cerkev ne sme manjkat! Ne pozabit na mah!…”. Nadaljevali smo s tem, kaj potrebujemo za vse to. Oblikovala se je idejna ekipa, v začetku decembra pa se je že začelo.

Najprej smo naredili hiške za mesto Betlehem, pobarvalo se je nebo, naredili smo štalco za sveto družino. Vse to se je pripravljalo v Stanetovi delavnici.

V soboto pred tretjo adventno nedeljo pa se je v župnijski cerkvi zbrala druščina vseh, ki so želeli  pomagat pri postavitvi. Jaslice so kmalu začele dobivat svojo podobo: modro nebo, mesto, puščava in nenazadnje štalca v ospredju. Postavitev se je nadaljevala še nekaj večerov v naslednjem tednu. Jaslicam je bila dodana cerkev, dokončala se je še razsvetljava. Izdelava se je zaključila s postavitvijo figur.

Pri postavitvi sta nas spremljala tudi g. župnik in ga. Anica, za vso pomoč in postrežbo se jima najlepše zahvaljujemo.

Veseli smo, da se je za to postavitev jaslic zbrala ena res luštna ekipa mladih in malo manj mladih, dihali in delali smo kot eno. Bili smo pripravljeni narediti skupaj nekaj dobrega. Z božjo pomočjo nam je to uspelo, skupno dogajanje nas je povezalo v prijateljstvu.

In še naše voščilo: Naj se mir Novorojenega razliva na vse, ki boste molili ob župnijskih ali domačih jaslicah. Blagoslovljeno leto 2015.

Ker slike povedo več kot besede, si več o izdelavi letošnjih jaslic lahko ogledate tudi v galeriji.

 

Edo Strah

 

 

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email